O nama

BeoBalet je više od baleta, to je čarobni svet umetnosti, kulture i mašte koji je napravljen specijalno za našu decu.

U potpunosti smo se opredelili i posvetili radu sa decom i razvijanju nove dečje pedagogije u oblasti baletskih i umetničkih programa. Dete je centar BeoBaleta, a ni u jednom slučaju BeoBalet nije centar za decu.

Detinjstvo je roditelj čovekove ličnosti i to je citat na kome godinama gradimo BeoBalet. Za decu je detinjstvo najznačajniji period za intenzivan razvoj. Mi radimo sa decom od 3 do 15 godina i želimo da njihovo detinjstvo bude zanimljivo, puno izazova, iskustva i saznanja u kome će razvijati veštine, potencijale, svoju ličnost i telo. Insistiramo na drugačijem kulturnom okruženju, otkrivamo i negujemo prave vrednosti. Zajedno otkrivamo klasični balet i muziku, te posećujemo pozorišta, muzeje i galerije. Mi učimo da uživamo u umetnosti, ali umetnost stvaramo i sami.

Zašto BeoBalet?

Zato što želimo da upoznamo i doživimo svako dete koje dođe kod nas. Svako dete je dete za sebe, sa različitim interesima, sklonostima i mogućnostima. Nastojimo da svakom detetu pojedinačno damo ono što mu je najpotrebnije u datom momentu, a potrebe se menjaju kako se ono razvija. Naš princip je da prvo radimo na ljubavi, poštovanju i razumevanju, pa zatim na fizičkom razvoju i korekciji dece. Naš cilj je emotivno i fizički zdravo i pravilno izgrađeno dete koje je u budućnosti spremno za različite situacije i izazove života.

Balet za decu!

Naše devojčice su male umetnice i balerine sada. Većina njih samo sada ima privilegiju i mogućnost da savlada baletske korake, obuče svoje prve prave baletske kostime i stane na scenu kao pravi mali scenski umetnik koji izražava svoje dečje osećaje. Sada može da bude deo čarobnog baletskog sveta. To je trenutak kada one otkrivaju i razvijaju nove dimenzije svoje fizičke, emocionalne i psihičke ličnosti. U sadašnjosti nije važno da li će vaše devojčice u budućnosti biti profesionalne balerine. Važno je da će balet uvek ostati deo njihovog detinjstva i njihovog razvoja. Odrastanje na umetničkoj sceni vašim devojčivama omogućava da na najlepši način steknu samopouzdanje, individualnost, koncentraciju, pažnju, samopoštovanje, kreativnost, disciplinu, komunikativnost i rad u grupi.